Atlas WMS
Gen5

Where complexity meets simplicity.

Naročite se na predstavitev

Atlas WMS je informacijska rešitev za upravljanje in spremljanje vseh procesov logistike, tako v skladiščni distribuciji kot v proizvodnji. Zagotavlja 100-odstotno sledljivost blaga in ljudi.

Peta generacija sistema za upravljanje skladišč Atlas WMS je v celoti zasnovana na najnovejših in najzanesljivejših spletnih tehnologijah. Dostop do aplikacije je prek spletnega brskalnika brez predhodne lokalne namestitve. Z novimi tehnologijami se sistem lahko hitro in učinkovito prilagodi uporabniškim zahtevam ter edinstvenim izzivom. To zagotavlja skalabilnost pri uporabi rešitve ter izjemno uporabniško izkušnjo.

Zanima me več  

V enem paketu združuje tako WMS (Warehouse Management System) kot WCS (Warehouse Control System), koncept dva v enem pa zagotavlja dvojno korist: deluje kot WCS, WMS ali oboje hkrati. 

Podpira tako avtomatske sisteme in skladišča (material k človeku) kot ročno uporabo (človek k materialu). V prvem primeru koordinira avtomatske transportne naprave, da samodejno premikajo blago, v drugem pa s pomočjo mobilne tehnologije vodi in spremlja skladiščnika pri delovnih operacijah.

Sodobna arhitektura omogoča povsem enostavno prilagajanje povečevanju obsega prometa (skalabilnost) in visoko prilagodljivost (fleksibilnost), vse to pa brez vpliva na integriteto sistema Atlas WMS.

Enostaven in intuitiven uporabniški vmesnik omogoča hitro učenje in enostavno uporabo.

Zakaj

Atlas WMS?  

Preprosto povezovanje
z drugimi sistemi

Atlas WMS deluje samostojno, omogoča pa tudi integracijo s katerim koli ERP sistemom ali drugim podrejenim sistemom (SAP, Navision, Dynamics, Infor itd.) v enovit integriran sistem.

Prilagojen
vašim potrebam

Standardizirati je možno vse, le želja strank ne. Rešitve Altas omogočajo številne funkcionalnosti, ki jih lahko kadarkoli še dodatno prilagodimo vašim specifičnim potrebam.

Skrb za
stranke

Zagotavljamo odlično podporo, proaktivno skrbimo za vaš sistem in širimo znanje med vaše zaposlene. Naš dežurni center vam je na voljo 24 ur na dan, vsak dan v letu.

Odlična
uporabniška izkušnja

Atlas WMS ni le programska rešitev, temveč naša filozofija in zaveza, da skupaj z vami dosežemo odlično uporabniško izkušnjo. Zato smo se razvoja nove generacije Atlas WMS lotili s premišljeno in poglobljeno analizo potreb uporabnikov, da bi bila uporaba sistema enostavna in učinkovita.

Optimizirani
procesi

Rešitve Atlas so zasnovane tako, da nudijo domišljeno optimizacijo in avtomatizacijo skladiščnih procesov. So rezultat domenskega znanja ekipe in dolgoletnih izkušenj z implementacijo logističnih informacijskih rešitev v različnih branžah po celem svetu.

Zaupajo

nam

Alleima
Hydro Building Systems Belgium NV
Danfoss Trata
Aceros Levinson
Hofer trgovina
Veka plc
Sapa
Ljubljanske mlekarne

Upravljanje skladišč skladno

z zahtevami sodobne logistike  

Zbirajte še večje količine za vas relevantnih podatkov. Z vizualizacijo, analitiko, napovedovanjem (AI) ter ustreznimi prikazi informacij (poročil) v realnem času pa si olajšajte sprejemanje pomembnih odločitev.

Atlas WMS Gen5 dashboard

Mobilna različica vam zagotavlja enostavno izpolnjevanje nalog uporabnika in minimalno možnost napak. Aplikacija deluje na vseh napravah, ki imajo dostop do interneta (Android, iOS idr.). Na RF terminalnih je neodvisna od verzije Androida, zadostuje že zadnja verzija brskalnika. Aplikacija je neposredno povezana s spletnim strežnikom Atlas in se samodejno osvežuje brez ponovnega zagona.

Atlas WMS Gen5 mobile dashboard

 

Izboljšajte svojo informacijsko varnost z uporabo sistema, zasnovanega na preverjenih spletnih tehnologijah in skladnega z ISO 27001. S tem si zagotovite redne varnostne posodobitve, dolgoročno podporo ter hitrejše in enostavnejše nadgradnje.

Atlas WMS Gen5 security
 

 

Lastnosti Atlas WMS

100-odstotna sledljivost

Ker Atlas WMS beleži sleherni premik blaga, je njegova stoodstotna sledljivost zagotovljena vse od prevzema do opreme. Zaradi neprekinjenega zapisovanja vseh dogodkov in preglednih poročil lahko v vsakem trenutku ugotovimo, KDO je spremenil zalogo, KDAJ, KAJ v njej je spremenil (količino, vrsto materiala, šaržo), KJE (na katerem mestu) in KAKO (vrsta transakcije).

Vodenje zalog v več merskih enotah hkrati

Prevzemanje blaga v kilogramih, izdajanje pa v metrih ali kosih — in obratno? Z Atlas WMS je to povsem preprosto, saj lahko sproti pretvarja merske enote in po potrebi zaloge materiala vodi tudi v več enotah hkrati (v kilogramih, metrih in kosih). Zaradi tega ne prihaja več do razlik med dejanskimi in izračunanimi zalogami.

WCS — Podpora avtomatskim transportnim sistemom

Atlas WMS ima vgrajen podsistem WCS (Warehouse Control System), ki posamezne avtomatske naprave (regalna dvigala, tekoče trakove, manipulatorje, AGV,…) koordinira tako, da se pravi material pravočasno pripelje h komisionarju (po načelu »blago k človeku«).

Logistika, ki razmišlja vnaprej

Pravočasno je predčasno! Atlas WMS je sprogramiran tako, da o premikanju transportnih enot ʼrazmišljaʼ vnaprej: transportni nalogi so pripravljeni, še preden se tekoči premik zaključi. Tako ni več čakanja na nove transportne naloge, s čimer dosežemo občutno večjo učinkovitost transporta z obstoječo transportno opremo.

Napredno upravljanje rezervacij

Atlas WMS lahko samodejno izvaja rezervacije materiala. S tem je, glede na nastavitve, vselej zagotovljeno načelo FIFO oziroma FEFO. Logika zaseganja zalog FIFO/FEFO omogoča, da je prostor za nov material zagotovljen kar se da hitro in da zaloge izdajamo v najbolj optimalnem zaporedju.

Podpora produkcijskim procesom

Najnovejši trendi od skladišč zahtevajo izvajanje produkcijskih procesov, kot so storitve z dodano vrednostjo (Value Added Services), rezanje, konfekcioniranje, prepakiranje, deklariranje… Atlas WMS podpira tudi te in jih integrira v enoten sistem.

Prednosti rešitve

Atlas WMS

100%avtomatizirani procesi
Švedskemu podjetju Sandvik smo pomagali pri popolni avtomatiziciji skladišča dolgih materialov, v katerem poteka tudi razrez materiala. Atlas WMS poskrbi za transport kaset z materialom do avtomatskih žag, kjer ga roboti-manipulatoriji preložijo na žage. Napredni algoritmi in umetna inteligenca pa poskrbijo za samodejno razvrščanje nalogov po žagah, da so te čim bolje izkoriščene. Več
100%večja produktivnost
V podjetju Veka plc smo zmogljivosti njihovega visokoregalnega skladišča z avtomatsko optimizacijo povečali s 43 ciklov na uro na 60 – 70 ciklov na uro. Naslednji korak je povečati število ciklov na 100 na uro. S tem so hkrati dnevno povečali tudi število praznih mest (kapaciteto) v skladišču. Več
0min izpada ob zagonu
V Pivovarni Laško Union smo v avtomatskem skladišču implementirali Atlas WMS pri čemer se proizvodnja ni smela niti za trenutek ustaviti. Po opravljenem testiranju na simulatorju ter nato v živo med vikendi in prazniki, smo implementacijo nove programske opreme uspešno izvedli brez zastojev proizvodnje. Več

Enostaven proces uvedbe

v 5 korakih

Pravilna izbira ustrezne rešitve za upravljanje notranje logistike je ključnega pomena za konkurenčnost, odzivnost ter doseganje ključnih kazalnikov uspešnosti podjetja. Zato je najprej treba pravilno oceniti, kakšne so kapacitete in potrebe, ter kakšne prednosti bi izbira ene in/ali druge rešitve za podjetje prinesla.

Naročite se na predstavitev

Vse se začne pri organizaciji, zato najprej skušamo ugotoviti, kaj pravzaprav potrebujete. Ne želimo za vsako ceno ponujati programske opreme za težave, ki bi že zgolj z izboljšano organizacijo samodejno odpadle.

Na osnovi skupnih delavnic pripravimo funkcijsko specifikacijo, ki je osnova za nadaljevanje projekta. V tej fazi se še posebej posvetimo povezavi z vašim sistemom ERP, prisluhnemo vsaki želji in prilagodimo rešitev vašim potrebam.

V tej fazi poteka realizacija zahtevanih funkcionalnosti, testiranje s preverjanjem funkcijske specifikacije in odpravljanje morebitnih napak.

Sistem namestimo, zaženemo, odpravimo 'otroške bolezni' pravkar zagnanega sistema in znanje, ki ga uporabniki potrebujejo za upravljanje, prenesemo na uporabnike po sistemu learning by doing.

Nikoli vas ne pustimo samih. S proaktivnim vzdrževanjem zmanjšujemo možnost izpada informacijskega sistema. Če pa že pride do težave, vam je – ne glede na vzrok – 24 ur na dan vseh 7 dni v tednu na razpolago naša podpora za učinkovito reševanje.

Uspešne zgodbe

naših strank

Tadej Pojbič

"Ko sem se avgusta 2022 pridružil Ljubljanskim mlekarnam kot Direktor Oskrbovalnih verig, so aktivnosti na nadgradnji informacijskega sistema Atlas WMS že tekle. Ekipi na obeh straneh sta že utečeno sodelovali. Za hitrejši vpogled v potek projekta sem se le enkrat sestal z  Damjanom Širco, direktorjem podjetja Epilog in Žarkom Sebastijanom, vodjo projekta. Predstavila sta mi njun pogled na potek projekta in opozorila na morebitne izzive ob »go-live« nadgradnji. Kljub kompleksnosti projekta in omejenemu času za testiranje (samo ob vikendih in določenih urah ob prilagoditvi proizvodnih procesov), je zavzeta ekipa Epiloga nadgradnjo dokončala brez večjih izzivov in v dogovorjenem časovnem roku. Celotnemu timu se zahvaljujem za vrhunsko izpeljano nadgradnjo."

Več
Tadej Pojbič
Tadej Pojbič
Direktor Oskrbovalne verige
Nigel Eley

"Pri izbiri dobavitelja vedno obstajajo pomisleki, kako se bomo z njim ujeli in vzpostavili dolgoročno partnerstvo. Kmalu smo bili pomirjeni, saj je Epilogova ekipa dokazala, da odlično pozna skladiščno poslovanje, ima proaktiven odnos do dela in zmožnost inovativnega reševanja problemov. Razumejo operativne zahteve in naročniku ponudijo še več od dogovorjenega. Skozi celoten proces so bili zelo potrpežljivi in iznajdljivi. In nenazadnje: hitro so se prilagodili Sapinemu načinu dela! Odkar smo implementirali Atlas WMS, so vidne izboljšave v natančnosti zalog, bistveno se je izboljšal tok materiala, pa tudi točnost zalog na posameznih lokacijah. Zdaj imamo vzpostavljen sistem, ki bo podpiral Sapino ambicijo rasti!"

Več
Nigel Eley
Nigel Eley
Vodja operative, Sapa Building Systems
Pat Parry

"Od samega začetka projekta in skozi ves čas njegovega trajanja je bila Epilogova ekipa zelo profesionalna v naših pogovorih, pri pripravi ponudbe in samem izvajanju projekta. Epilogovci so naredili vse, kar je bilo potrebno in še več, da so zagotovili uspeh projekta. Kmalu po tem, ko so prispeli v Burnley, so doumeli, za kaj gre pri naših proizvodih in kakšna so pričakovanja naših strank pri dobavi izdelkov.

Cilj projekta, ki je bil izveden v naši tovarni, je bil povečati zmogljivost našega visokoregalnega skladišča s povprečnih 43 ciklov na uro na 60 – 70 ciklov na uro. Ta cilj je bil dosežen in nad rezultatom smo navdušeni – in z Epilogom že sodelujemo pri projektu za povečanje števila ciklov na 100 na uro. Prav to je tisto, kar iščemo pri novih partnerjih bolj kot karkoli drugega – želimo partnerje, s katerimi lahko sodelujemo tako, da bomo skupaj razvijali naš sistem še dolgo v prihodnost.

Za naše delavce dokončanje tega projekta pomeni tudi veliko pozitivno spremembo: zdaj jim ni več treba delati v nočni izmeni, saj delo lahko opravimo v le dveh izmenah.

Zato se najlepše zahvaljujemo vsem Epilogovcem in lahko ste zelo ponosni na svojo ekipo; vaše sposobnosti in predanost so brez primere.

Skupina VEKA UK GROUP se veseli dolgoletnega skupnega sodelovanja z vami!"

Več
Pat Parry
Pat Parry
Vodja logistike, Veka plc
Matic Pilko

"Glavni izziv pri optimizaciji transporta blaga je bil, kako dolgoročno vzpostaviti sistem, ki bo omogočal največjo možno fleksibilnost pri prevozih ter največje možno zmanjšanje stroškov prevoza. Razvoj informacijske in pametne tehnologije nas je vodil k razmišljanju o rešitvi, s pomočjo katere bi prihranili čas pri izdelavi turnih planov, hkrati pa vanj vnesli našo "pamet in želje’". To pomeni, da bi bil program prilagojen do te mere, da upošteva naše zahteve glede omejitev dostav na eni strani ter statistične podatke na drugi.

V sodelovanju z Epilogom smo razvili rešitev, s katero je naše disponiranje sedaj hitrejše ter stroškovno bolj učinkovito. Vanjo smo vključili vse naše zahteve in omejitve. Tako zdaj v program le še uvozimo želena naročila, ta pa nam s pomočjo optimizacijskih algoritmov izdela najboljši možni turni plan. Turni plan "ročno" prilagodimo le še toliko, da je za naše potrebe zares najbolj optimalen.

Čeprav je delo v oddelku ostalo enako, je rešitev izpolnila naša pričakovanja. Kot ključno dodano vrednost bi omenil stroškovno optimizacijo izvoza blaga in časovne prihranke pri izdelovanju turnih planov.

Sodelovanje z Epilogovo ekipo pa je bilo tako v času razvoja, kot tudi sedaj ob morebitni potrebni podpori, vedno korektno."

Več
Matic Pilko
Vodja skladišča, Hofer trgovina
David Levinson

"V našem kratkem štirimesečnem sodelovanju z Epilogom se je nadzor naših zalog precej izboljšal. Zdaj ne le, da lahko točno vidimo, koliko kilogramov imamo na zalogi, temveč tudi, kaj to pomeni po številu kosov in po dimenzijah. V preteklosti so morali naši skladiščniki zelo dobro razumeti naše procese in vedeti, kje je kakšen izdelek, da so ga lahko našli. S sistemom Atlas WMS pa imamo zdaj na voljo podatek o točni lokaciji vsakega kosa, ki je na zalogi, kar bistveno skrajša čas, potreben za to, da najdemo kateri koli izdelek.

Poleg tega je bila Epilogova podpora ves čas fenomenalna in kadar koli se srečamo s kakšnim vprašanjem, dobimo pomoč takoj.

Prihodnost s sistemom Atlas WMS je za nas svetla, saj nam je pomagal avtomatizirati procese, izboljšati oz. skrajšati čas proizvodnje in dobave do kupcev, ter izboljšati svojo skladiščno logistiko."

Več
David Levinson
David Levinson
izvršni direktor, Aceros Levinson
Martin Štular

"Atlas kot sodoben skladiščni sistem je korak naprej v razvoju logistike, ki se je začel z implementacijo miniloada. Sistem predstavlja center vseh procesov, ki se izvajajo v interni logistiki, hkrati pa je dobra osnova za njen nadaljnji razvoj. S povezavo s proizvodnim MES sistemom smo dobili večji nadzor nad materialnimi tokovi v skladiščih in proizvodnji. Odslej v interni logistiki nismo več odvisni od papirnatih informacij, saj si sistemi med seboj sami pošiljajo podatke.

Projekt je bil terminsko zelo optimistično zastavljen. Vanj je bilo vključenih veliko članov iz različnih oddelkov Trate. Ob tem pa naj omenim tudi izjemno delo, ki so ga opravili fantje iz logistike. Pokazali so veliko mero zavzetosti in želje pri vpeljavi tako velike spremembe, kot je nov informacijski sistem."

Več
Martin Štular
Tehnolog logistike, Danfoss Trata
David Predovnik

"Atlas WMS je srce našega skladišča, ki skrbi za avtomatski pretok palet iz proizvodnje v visoko regalno skladišče in iz skladišča na odpremne proge. Od nemotenega delovanja sistema je odvisnih več oddelkov, od proizvodnje, skladišča do transporta.

Napredek tehnologije in druge spremembe so nas spodbudile, da smo se lotili nadgradnje  obstoječega Atlas WMS. Nadgradnje smo se lotili premišljeno, se nanjo temeljito pripravili ter predhodno izvedli obsežna testiranja. Zagon je zato potekal gladko in kupci izdelkov Ljubljanskih mlekarn niso niti posumili, da se v skladišču dogajajo velike spremembe.

Z zagonom nove verzije Atlas WMS smo dobili številne možnosti nadgradenj in izboljšav, ki bodo izboljšale kvaliteto naših storitev za kupce ter olajšale delo zaposlenim.

Z ekipo Epiloga smo skozi dolgoletno uspešno sodelovanje razvili pravi partnerski odnos. Cenimo njihovo strokovnost, zanesljivost in proaktivnost. Zato se jim ob zaključku projekta, ko tudi našim sodelavcem, zahvaljujem za vloženo delu. V veselje nam je bilo sodelovati z vrhunskimi strokovnjaki na svojem področju in verjamem, da kmalu skupaj pripravimo še kakšen projekt."

Več
David Predovnik
David Predovnik
Vodja skladišča
Miladin Gašič

"S sistemom Atlas imamo boljši pregled nad tokom materiala. Pokrita imamo vsa delovna mesta v logistiki. Z Atlasom smo opustili papirno poslovanje, saj vse informacije med sistemi potekajo v digitalni obliki. Je moj zelo dober pripomoček, saj imam kot vodja boljšo preglednost nad delom v logistiki. Ko je potrebno, lahko prerazporedim delavce na delovna mesta, ki so bolj obremenjena. Lažje načrtujem proste dneve sodelavcev, saj z Atlasom vidim obremenjenost delovnih mest po dnevih. Pohvaliti moram zelo veliko zavzetost vseh sodelavcev v logistiki pri vpeljavi novega sistema. To je bil za nas velik korak. Prepričan sem, da v pravo smer."

Več
Miladin Gašič
Vodja interne logistike, Danfoss Trata
Martens Kevin

"Delati z Epilogm je bila koristna izkušnja. Že v začetku so nam pomagali oceniti in redefinirati naše procese. Pred, med in tudi po zagonu projekta nam je implementacijska ekipa zagotavljala odlično podporo.

Kaj smo želeli? WMS, ki bo poenostavil vodenje različnih oddelkov in bo preprost za uporabo. Epilog je izpolnil naše zahteve z razvojem intuitivnega sistema Atlas WMS, ki ima jasne in preproste menije oz. zaslone.

Ker je Atlas WMS preprost za uporabo, je bilo veliko lažje usposobiti več uporabnikov, ki popolnoma razumejo delovanje sistema. Tako smo lahko uporabo sistema Atlas WMS prenesli tudi na nižje ravni zaposlenih. Dodatne prednosti rešitve Atlas WMS so še, da si lahko prek skenerjev ogledamo fotografije izdelkov, registracija zabojnikov nam pomaga pri njihovem upravljanju, gibanje zalog spremljamo v realnem času, kar zagotavlja dobro in enostavno sledljivost, komisionarji pa so pri svojem delu veliko hitrejši kot pri uporabi prejšnjega operacijskega sistema."

Več
Martens Kevin
vodja skladišča, Hydro Building Systems Belgium NV

Želite izvedeti več?

 

Naročite se na predstavitev 

Pogosta

vprašanja

Da, lahko samo ena delovna postaja ali ročni terminal uporablja Atlas WMS Gen5, ostali pa še Atlas WMS Gen 4. Se popolnoma prilagodi vašim željam.

Modul WebVis, kot del Atlas WMS, je spletna vizualizacija skladišča, ki prikazuje logično stanje naprav, lokacij in transportnih enot (palet). Operaterjem skladišča ponuja podatke s katerimi lahko uspešno krmilijo sistem, pravočasno zaznajo in odpravijo potencialne napake.

Da, Quality Control je del Atlas WMS, ki je namenjen preverjanju kakovosti materiala. V aplikaciji uporabnik izbere material, za katerega želi opraviti kontrolo kakovosti in nato vnese rezultate kontrole ter po potrebi evidentira reklamacijo izdelka.

Tandem Display je modul oz. del rešitve Atlas WMS, ki omogoča prikazovanje podatkov na več zaslonih hkrati. Na primer pri delu s terminalom, vožnji na viličarju ali prikaz na velikem ekranu.

Atlas WMS ne dovoljuje shranjevanje podobnih materialov na isto lokacijo na osnovi tipičnih meril, ki temeljijo na obliki in velikosti:

  1. materiali različnih oblik so lahko skupaj z majhnimi razlikami v velikosti
  2. za material enake oblike je potrebna velika razlika v velikosti