50 % višja produktivnost in 99 % manj napak

01. 08. 2014

V slovenskem podjetju Extra Lux, ki na področju prodaje pisarniškega materiala in opreme deluje že 25 let, smo z vpeljavo sistema Atlas WMS pred kratkim povečali hitrost komisioniranja, občutno zmanjšali možnost napak pri tem ter izboljšali sledljivost pakiranega materiala, namenjenega za odpremo.

Za našo rešitev so se odločili, ker obstoječi način dela s papirjem ni omogočal večjih izboljšav ter hitrejšega komisioniranja. Poleg tega je bila želja naročnika zagotoviti si visoko učinkovitost tudi v primeru širitve obsega poslovanja.

Glavni izziv sta za Epilogovo ekipo strokovnjakov tako predstavljali hitrost komisioniranja in boljša kontrola nakladanja na kamione oziroma kombije. Zaradi narave samih artiklov (pisarniška oprema, majhni gabariti) je bila hitrost ročnega komisioniranja že pred implementacijo sistema Atlas WMS precej velika. Da samo delo z WMS tega ne bi upočasnilo, smo zaloge, lokacije in pakete za lažjo identifikacijo opremili z bar kodami ter integrirali podporo za EAN13. Grafični vmesnik smo prilagodili tako, da potrebuje čim manj klikanja (uporabnik s sistemom upravlja predvsem s pomočjo skeniranja) in da je njegova uporaba čim bolj enostavna tudi za občasne uporabnike (npr. Študente na praksi), vgradili pa smo še vodenje komisionarjev po optimalni poti.

Naročnik si je z implementacijo sistema Atlas WMS hkrati zagotovil boljšo integracijo poročil o opravljenem delu in napovedi, kar prispeva k boljši organizaciji celotnega dela. "Sama produktivnost se je tako povečala za najmanj 50 odstotkov, napake pa zmanjšale za kar 99 odstotkov," je rezultate komentiral Andraž Gruden, vodja IT v Extra Luxu.

"Strokovna ekipa podjetja Epilog je vse naše želje izpolnila do najmanjših podrobnosti. Skupaj smo sodelovali vse od začetka projekta do točke, ko je bil celoten proces že v polnem pogonu. Zagotovo bomo v prihodnosti še sodelovali," pa je svoje zadovoljstvo s projektom povzel Blaž Dobnikar, Extra Luxov projektni vodja.

50 % višja produktivnost in 99 % manj napak
Nazaj