Atlas

DPS

Vaš pomočnik za optimalno odpremo in distribucijo blaga. 

Logistika podprta

z najsodobnejšo tehnologijo

Sistem za upravljanje odpreme Atlas DPS (ang. Delivery Planning System) je informacijska rešitev, ki usklajuje odpremne procese z distribucijo blaga od skladišča do končne destinacije. Z uporabo optimizacijskih algoritmov, ki jih podpira umetna inteligenca, zagotavlja optimalen rezultat – optimalno transportno pot. Ta pameten sistem deluje tako, da hkrati povezuje in upravlja naročila, prevozna sredstva, kot so tovornjaki, in dostave (dostavne čase in poti).

Altas DPS je prilagodljiva rešitev, ki se lahko integrira v katerikoli že obstoječi informacijski sistem za upravljanje skladišč (WMS).

Dva

v enem

V enem paketu združuje planiranje  (Planning) in sledenje (Tracking).

Planning v realnem času načrtuje in usklajuje odpremne procese, prevzeme ter prevozne aktivnosti oz. t. i. transportne plane s trenutnim stanjem in omejitvami. Omogoča vam dinamično spreminjanje podatkov o blagu in vozilih ter sprotno optimizacijo. V sistem lahko dodate tudi pravila in omejitve, kot sta npr. dolžina naklada in razklada, čas voznikovega počitka. Plani transportnih poti so narejeni na podlagi sodelovanja človeka in umetne inteligence ter vključujejo pregled nad celotno floto vozil in vsemi naročili.

 

 

 

Tracking zagotavlja 100-odstotno sledljivost od odpremnega mesta do oskrbne točke. Tracking v realnem času spremlja vse dogodke, tj. nakladanje, vožnjo, dostavo, in morebitna odstopanja. To omogoča natančno informiranje stranke o dostavi naročenega blaga. Vozila so opremljena s Tracking aplikacijo, ki vozniku zagotavlja vse potrebne informacije o prevozu. Vsi dogodki in dokumenti, vključno z dokazilom o dostavi (ang. Proof of Delivery), so dostopni v realnem času.

Prednosti uporabe

Atlas DPS

 
Optimizacija
transportnih poti

Pametni algoritmi izračunajo dnevne optimalne poti za dostavo vseh naročil, upoštevajoč dnevne plane in vse omejitve, ki so pomembne za vas ali vašo stranko.

 
Večja izkoriščenost
voznega parka

Z optimizacijo dostav in prevzemom izboljšate izkoriščenost tovornjakov, da prevozijo manj 'praznih' kilometrov, znižate stroške goriva in celo zmanjšate obseg potrebnih vozil.

 
Hitrejše in enostavnejše
planiranje transportnih poti

Z zmogljivim uporabniškim vmesnikom, ki je tudi enostaven za uporabo, boste čas za pripravo plana transportnih poti več kot prepolovili.

 
Večje zadovoljstvo
strank

Z izboljšanimi načrti dostave in prevzema boste učinkoviteje sledili vsem zahtevnejšim pogojem dostave blaga.

 
100-odstotna sledljivost
blaga

Sledljivost blaga od odpremnega mesta do dostavne točke je zagotovljena v realnem času.

 
Planirano –
dejansko

Informacije o realnih dogodkih v realnem času za celotno floto vozil izboljšujejo produktivnost, omogočajo informiranje strank o času dostave in zmanjšujejo nepotrebne stroške.

 
Nižji
ogljični odtis

Z optimizacijo plana transporta in večjo izkoriščenostjo kapacitet vozil zmanjšate izpuste CO2.

Zgodbe

z Epilogom

Optimalna pot blaga do Hoferjevih trgovin s "pritiskom na gumb"

Več >>>

 

Povežimo se.

Vas zanimajo naše rešitve?
Z veseljem odgovorimo na vaša vprašanja.

Kontaktirajte nas