Atlas

FMS

Sistem za upravljanje avtonomnih vozil za zagotavljanje učinkovitega notranjega transporta.

Kaj je

Atlas FMS?

Atlas FMS (Fleet Management System) je sistem za optimiranje notranjega transporta materiala z upravljanjem flote avtonomnih vozil, ki se ga zlahka uvede v vse industrijske, proizvodne in logistične procese.

Maksimalna

izkoriščenost

Atlas FMS na osnovi analize on-line podatkov vozil ter simulacij različnih scenarijev vseskozi optimira poti vozil v prostoru in času glede na dane transportne naloge. S tem zagotavlja maksimalno izkoriščenost vozil ter časovno, dolžinsko in stroškovno najugodnejše kombinacije razporeditve transportnih nalogov med posamezna vozila. Glede na časovno ali prostorsko zaporedje omogoča tudi združevanje nalogov za posamezna vozila. Za izvedbo večjih nalog, ki jih eno samo vozilo ne zmore, pa oblikuje skupine vozil.

Sinhronizacija gibanja celotne flote vozil zagotavlja, da ne pride do nepotrebnega medsebojnega srečevanja, čakanja in zaklepanja. Sistem skrbi tudi za energetsko učinkovitost posameznega vozila.

Ključne prednosti

Atlas FMS

 
Večja zmogljivost notranjega transporta

Sistem deluje 24/7, pri tem pa nenehno optimira in išče najboljše transportne kombinacije, s simulacijo gibanja pa upošteva dinamiko vozil in tovora.

 
Dinamična razširljivost

Sistem podpira neprekinjeno skeniranje tovarne skupaj z vsemi podpornimi elementi navigacije, kar predstavlja podlago za nadaljnjo lokalizacijo vozil. Omogoča tudi preprosto integracijo tretjih vozil in transportnih sistemov, ki jih krmilijo ljudje.

 
Prilagodljivost potrebam

Odvisno od potreb omogoča dinamično dodajanje ali odstranjevanje vozil. Na novo oblikuje poti pri uvajanju novih izdelkov ali reorganizaciji proizvodnje.

 
100–odstotna sledljivost

Atlas FMS beleži vse dogodke v sistemu, še posebej natančno pa zgodovino premikov. Ti podatki so potrebni za hitro diagnostiko, analitiko delovanja sistema in statistično napovedovanje zaključevanja nalog.

 
Brezšivna povezljivost

Sistem omogoča povezovanje s sistemi v neposredni okolici vozila: prevzem materiala v skladiščih in sporočanje stanj (WMS, MFS, MES, ERP) ter komunikacijo s proizvodno infrastrukturo.

 
Sočasno delovanje avtonomnih vozil in človeka

Sistem omogoča sočasno izvajanje operacij avtonomnih vozil in človeka.

Želite izvedeti več?

Z veseljem odgovorimo na vaša vprašanja.

Kontaktirajte nas

Koristi

za stranko

 
Sinhroniziran in usklajen transportni promet

100-odstotna točnost in pravilnost dostave materialov ter s tem večja produktivnost v delovnem procesu.

 
Povezljivost z avtonomnimi vozili različnih proizvajalcev

Atlas FMS omogoča integracijo podsistemov različnih proizvajalcev v skupni sistem ter upravljanje in vizualizacijo flote avtonomnih vozil.

 
Pripravljen za Industrijo 4.0

Atlas FMS ima lastno logiko, simulator in optimizator; deluje kot neodvisna komponenta, hkrati pa omogoča sodelovanje z ostalimi sistemi v podjetju.

 
Znižuje stroške

Atlas FMS omogoča največjo izkoriščenost vozil, zmanjšuje vpliv človeškega faktorja na pravilnost in točnost dostav materiala in zmanjšuje potrebo po delovni sili v transportu.

 
Sprošča človeške vire

Informatizacija delavcem olajša naporno, utrudljivo in težko delo, kar jim omogoča izvajanje funkcij z višjo dodano vrednostjo.

 
Zagotovljena varnost

Pri delu v okoljih, kjer so prisotni tudi ljudje, sistem prilagaja gibanje transportnih naprav tako, da so varnostna tveganja kar najmanjša.

Verjamemo v 
moč sodelovanja

Odlične partnerske zgodbe pišemo tudi z inženiring podjetij. Izvirne informacijske rešitve za notranjo logistiko, predana ekipa, zanesljivost in dolgoletne izkušnje so lahko tudi del vaše celostne ponudbe.

Postanite partner