Aktivno podpiramo in navdušujemo mlade

10. 12. 2017

Epilog se je letos pridružili podpornikom neprofitnega projekta Inženirke in inženirji bomo!, ki med dijaki vodilnih slovenskih gimnazij promovira inženirske, tehnološke in naravoslovne poklice ter inovativnost.

Cilj projekta, katerega častni pokrovitelj je predsednik Borut Pahor, je spodbujanje razvoja talentov in navduševanje mladih za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost, kot tudi ostala znanja in kompetence 21. Stoletja. Osrednja aktivnost projekta predstavljajo dogodki Ne teslo. Tesla bom!, ki jih organizator v sodelovanju s partnerji izvaja na vodilnih slovenskih gimnazijah ter pilotsko na treh osnovnih šolah. V šestih letih so izvedli 48 dogodkov, ki se jih je udeležilo že več kot 230 različnih sogovornikov in preko 3.550 mladih.

Dogodki in druge projektne aktivnosti so hkrati priložnost za podjetja, da mladim skozi svojo zgodbo predstavijo, s čim se ukvarjajo.

Projekt Inženirke in inženirji bomo! Združuje priznane inženirke in inženirje, vrhunske managerke in managerje, raziskovalke in raziskovalce na fakulteti, ambiciozne študente iz tehničnih in naravoslovnih fakultet, predstavnike start-up podjetij in različne prodorne ter ustvarjalne posameznike. Povezuje jih z mladimi, morda njihovimi bodočimi zaposlenimi oz. Sodelavci. Spodbuja, da z njimi delijo svoje življenjske izkušnje, predstavijo karierne priložnosti ter nadgrajevanje inženirskega znanja s poslovnim. Na dogodkih je kot gost že večkrat sodeloval tudi naš direktor Damjan Širca.

Aktivno podpiramo in navdušujemo mlade
Nazaj