Digitalizacija notranje logistike s transportnim robotom

04. 12. 2018

Na dogodku TNT smo premierno predstavili razvojno delo naše robotske ekipe v zadnjem letu in pol. Gre za transportnega robota, natančneje avtonomno vozilo, in pomeni inovacijo pri digitalizaciji notranje logistike.

29. novembra 2018 je Tehnološki park organiziral zaključni dogodek TNT (Top 'n' Tech), kjer se je zbrala smetana slovenskih podjetij v rasti. Okoli 100 udeležencev je uživalo v odlični energiji, sproščenem vzdušju in zanimivi vsebini (več o vsebini).

Dogodek je bil tudi priložnost, da so se izbrana podjetja predstavila s svojimi tehnologijami. Epilogovci smo ga izkoristili za premierno predstavitev dela naše ekipe za robotiko (RoboCrew). Pod vodstvom dr. Viktorja Zaletelja je ekipa v dobrem letu in pol razvila robota – avtonomno vozilo, ki bo v prihodnje omogočalo še učinkovitejšo digitalizacijo notranje logistike.

Zmogljivost avtonomnega vozila

Vozilo odlikuje napreden sistem senzorjev, obdelava slike s pomočjo nevronskih mrež, globoko učenje in inteligenca v krmiljenju ter aktivno sodelovanje s človekom in drugimi roboti. Za učinkovito navigacijo v prostoru robot uporablja več kot 5 sočasnih metod za določanje položaja in nekaj vzporednih metod navigacije z možnostmi dinamičnega izogibanja oviram, iskanja alternativnih poti in optimizacije. Kljub njegovi navidezni majhnosti so njegove zmogljivosti impresivne: pelje lahko do 200 kg tovora in vleče 600 kg težke prikolice, pri tem pa se vozi s hitrostjo kar do 5 m/s.

Čestitke sodelavcem iz ekipe za robotiko za opravljeno delo. Verjamemo, da vam bomo s svojim razvojno naravnanim delovnim okoljem in predano ekipo lahko kmalu predstavili vse odlike našega novega robota in njegovo uporabnost v praksi.

Digitalizacija notranje logistike s transportnim robotom
Nazaj