Dostava materiala iz skladišča repromateriala do proizvodnje z AMR

23. 06. 2022

"Z avtomatizacijo v logistiki smo 4-krat bolj učinkoviti kot pred 5 leti, ko se je projekt začel", pravijo v Danfoss Trati. Svojo uspešno zgodbo so predstavili na Logističnem kongresu 2022 v Portorožu, kot primer dobre prakse.

Za del njihove logistične digitalne preobrazbe smo poskrbeli tudi v Epilogu z najrazličnejšimi prilagoditvami in nadgradnjami našega Atlas WMS sistema. 

  • Atlas WMS skrbi za "pull sistem" oskrbe proizvodnje in dostavo materiala iz skladišča repromateriala do proizvodnje z AMR (Autonomous Mobile Robot).
    Proizvodne celice prek Atlas WMS-a javljajo v skladišče potrebe po materialu, ki se nato ustrezno komisionira. Ko je material za proizvodnjo pripravljen, Atlas WMS naredi nalog za transport in ga sporoči AMR-ju, ki material dostavi v proizvodnjo. 

  • Prek Atlas WMS-a poteka avtomatizirano povijanje in etiketiranje palet končnih proizvodov za stranke.
    Na podlagi naloga iz Atlas WMS se paleta dostavi na konvejer za povijanje, kjer se stehta in preveri gabarite. Nato paleta potuje do avtomatskega ovijalca folije, kjer se najprej avtomatsko skenira SSCC koda in nato paleto še ovije. Atlas WMS poskrbi tudi za oblikovanje natisnjenih etiket in prenos potrebnih informacij v SAP in razknjižbo zaloge.

Danfoss Trata dokazuje, da se z inovativnimi rešitvami lahko optimizira intralogistične procese tudi na obstoječem, pogosto omejenem prostoru. Rezultat pa je uspešnejši, če imaš ob sebi, poleg kompetentnih sodelavcev, tudi kompetentne partnerje. Z znanjem in dolgoletnimi izkušnjami z integracijo ter podporo najrazličnejšim napravam in intralogističnim procesom v Epilogu verjamemo, da to tudi smo.

Dostava materiala iz skladišča repromateriala do proizvodnje z AMR
Nazaj