Kaj imajo skupnega potica, logistika in Epilog?

27. 03. 2024

Na Logističnem kongresu 2024, ki je potekal od 27. do 29. marca v Portorožu, smo se 600 udeleženkam in udeležencem kot pokrovitelji odmora predstavili tudi Epilogovci.

Ker so bili pred vrati ravno velikonočni prazniki, smo raziskali, kaj imajo 'skupnega' peka potice, logistična panoga in Epilog, kjer se ukvarjamo z naprednimi rešitvami za logistiko. Na prvi pogled morda nenavadna kombinacija, a ugotovili smo, da je povezav med omenjenimi veliko. 

Čeprav Jan Plestenjak v svoji uspešnici prepeva, da so naj stvari tri in četudi imamo Epilogovci v logotipu tri pike, smo to 'magično' število podvojili: vzporednice smo strnili v šest ključnih točk. 

 1. Kakovostne sestavine so nujne za odličen izdelek. 
  Tako kot mora mojster oz. mojstrica za peko potice izbrati pravo moko, okusne orehe, morajo strokovnjaki v logistiki za brezhibno delovanje celotnega procesa izbrati ustrezne rešitve in zanesljive partnerje. V Epilogu pri snovanju informacijskih rešitev za podporo logistiki izberemo najbolj kakovostne 'sestavine' – najsodobnejše postopke in tehnologije.
   
 2. Skrbnost pri postopku izdelave. 
  Izkušnje štejejo, zato pri peki potice z veseljem in hvaležnostjo poslušamo nasvete naših babic. Pravijo, da ni vseeno, kako gneteš testo, pripraviš nadev ter na koliko stopinj ogreješ peč oz. pečico. S prav takšno vnemo in skrbnostjo v Epilogu prisluhnemo potrebam ter željam naših naročnikov. 
   
 3. Izbira pekača. 
  Izkušeni 'poticopeki' vedo povedati, da ni vseeno, v kakšnem pekaču pečemo to slovensko dobroto. Pri peki potice se namreč priporoča okrogel pekač. V logistiki in v Epilogu se sicer ne ukvarjamo s pekači nam pa je zelo pomembno, da se rešitve popolnoma integrirajo v vaš sistem, ki ga malo za šalo, malo zares lahko imenujemo tudi vaš 'pekač'. 
   
 4. Nadzor, da testo prav vzhaja. 
  V Epilogu 24 ur na dan, vse dni v letu zagotavljamo in nadzorujemo, da je delovanje vaše logitistike optimalno, da vsi logistični procesi tečejo kot dobro naoljen stroj. O nadzoru tašče nad potico pa morda tu ne bi razpravljali …
   
 5. Plod slovenskega znanja. 
  Slovenska potica je od leta 2021 zaščitena kot zajamčena tradicionalna posebnost. Obstaja okoli sto receptov, z različnimi vrstami testa in nadevov, zaščitenih pa je pet potic oz. nadevov: orehov, orehov z rozinami, rozinov, pehtranov in pehtranov s skuto. 

  Tudi Epilogove informacijske rešitve za logistiko so plod domačega, slovenskega znanja in izkušenj, predvsem pa – kot potica – vsebujejo veliko ljubezni do izdelka.
   
 6.  Dostava ob pravem času na pravo mesto. 
  Vaše stranke si v osnovi želijo samo eno. Da njihovo naročilo prispe na cilj pravočasno. Slednje lahko dosežete le s pomočjo učinkovitih logističnih procesov. V Epilogu zagotovimo, da je blago vedno dostavljeno na pravo mesto ob pravem času. Tako kot je potica postavljena na praznično mizo. 

Zbrane smo prepričali, da imata priprava potice in izbira logističnih rešitev veliko skupnega. Da pa nismo ostali le pri besedah, smo udeleženkam ter udeležencem poklonili slastne Epilogove lePotice, s katerimi so se lahko v preddverju tudi fotografirali. 

Kaj imajo skupnega potica, logistika in Epilog?
Nazaj