Lastniško smo se povezali z multinacionalko Knapp

18. 02. 2019

Sredi februarja smo se lastniško povezali z avstrijsko multinacionalko Knapp AG, ki se ukvarja s področjem avtomatizacije intralogistike in velja za globalnega tehnološkega prebojnika.

Prepričani smo, da je globalne zahteve strank po znanju in storitvah na področju digitalizacije notranje logistike mogoče doseči le s sodelovanjem in umeščenostjo v mednarodne razvojne tokove. Tako lastniško povezani bomo strankam nudili bistveno širšo paleto izdelkov in storitev, hkrati pa se nam odpirajo nove priložnosti pri potencialnem sodelovanju z največjimi globalnimi strankami.

"Po več kot četrt stoletni samorastniški poti in po 100 izvedenih projektih po vseh kontinentih, nas je Knapp prepoznal za neodkritega dragulja. Združitev jemljemo kot izjemno priznanje našemu znanju in delu. Hkrati pa nam ta predstavlja izziv in nov bazen priložnosti," izpostavlja direktor Epiloga Damjan Širca.

Okrepljena slovenska ekipa za še več mednarodnega sodelovanja
Naša vizija je močno okrepiti slovensko ekipo na področju implementacije in razvoja programskih rešitev za avtomatizirana in ročna skladišča ter logistike proizvodnih sistemov. Naš notranji start-up, ki razvija univerzalno platformo za samovozeča vozila ("AGV") in robotske sisteme, bomo kadrovsko razširili in postali močan srednjeevropski robotski razvojni center. Poleg že ustaljenega sodelovanja z domačimi univerzami, si obetamo tudi intenzivnejše sodelovanje z mednarodnimi raziskovalno-razvojnimi skupinami. "V svoje vrste bomo še naprej vabili mlade inženirje in inženirke, ki želijo delati z najboljšimi in za najboljše," je še dodal Širca.

Knapp: 38 lokacij po vsem svetu
Družinsko podjetje Knapp je bilo ustanovljeno leta 1952 v avstrijskem Gradcu. Danes ima skupina 38 lokacij po vsem svetu in zaposluje več kot 4.200 ljudi. Razvijajo pametne avtomatizacijske rešitve za proizvodnjo in distribucijo in uvajajo nove tehnologije v skladiščno logistiko. Za stranke, ki delujejo širom sveta v najrazličnejših dejavnostih (največ v zdravstvu, modi, trgovini na drobno, hrani in industriji), razvijajo rešitve po meri. V fiskalnem letu 2017/2018 so izvedli naročila v skupni vrednosti 926 milijonov evrov.

Lastniško smo se povezali z multinacionalko Knapp
Nazaj