Na DragonHacku je možgane napenjalo 170 mladih talentov

22. 05. 2017

20. in 21. maja je na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani (FRI) potekal slovenski študentski hackaton DragonHack.

Na dvodnevnem maratonu "hekanja" je sodelovalo 170 študentov, ki so posamično ali razdeljeni v skupine štirih s pomočjo profesorjev in mentorjev iskali inovativne ideje in kreativne rešitve v programski in strojni opremi. Cilj je bil v 24 urah ustvariti poljubno kreacijo in jo nato predstaviti žiriji.

Na predstavitev se je prijavilo 38 ekip, ki so imele 2 minuti časa, da s svojo idejo in načrtom, kako jo udejanjiti, prepričajo žirijo. Za najbolj izvirno idejo je bil razglašen alarm na kolesih, ki ga je izumila ekipa Whilly. V kategoriji Best Hardware hack je najboljšo rešitev ponudila skupina pyphy, v Best Software ekipa hack Špohtli, naslov Best hack submitted on a .tech domain pa je pripadel ekipi Presentio.tech.

Epilog je dogodek podprl tudi letos in študentom pod mentorstvom naših sodelavcev pomagal, da so zagrizli v najtrše orehe. "Živimo v hitrem, dinamičnem svetu. Danes napisana koda je lahko že jutri preteklost. Epilogovci se zavedamo, da so današnji študenti naši jutrišnji sodelavci. Opazil sem, da se stopnja samoiniciativnosti in poznavanje računalniških procesov ter prijemov med študenti z vsakim letom izboljšujeta. Za prihodnost digitalnega razvoja pri nas se, glede na videno, ni treba bati: iz dragonhacka vejeta tako entuziazem kot tudi volja do timskega dela," je po dogodku povedal naš sodelavec Jakob Režun.

Na DragonHacku je možgane napenjalo 170 mladih talentov
Nazaj