Posodobljena verzija Atlas WCS v IVC Group, Luksemburg

16. 06. 2024

Ali je potrebna nadgradnja ali zamenjava programske opreme, čeprav ta deluje brezhibno? Za zagotavljanje varnosti in nemotenega poslovanja ter morebitne potrebne podpore je to bistvenega pomena.

Ste že kdaj že kupovali vinilne talne obloge? Če je vaš odgovor pritrdilen, ste morda naleteli tudi na znamko oz. proizvajalca IVC Group. Slednji s 1800 zaposlenimi in 10 proizvodnimi enotami po Evropi ter v ZDA letno proizvede več kot 180 milionov m2 talnih oblog, vključno z luksuznimi vinilnimi ploščami in preprogami. Avtomatsko skladišče proizvodne enote v Luksemburgu že več kot desetletje podpiramo z našo rešitvijo Atlas WCS

Kilometer dolga proizvodna linija
Ustavitev in ponovni zagon proizvodnje linije, ki se v obliki črke U vije v dolžini enega kilometra, ni vsakdanja praksa. Da se tak ustroj zaustavi nepričakovano oz. nenapovedano, pa si raje ne predstavljamo. Zato smo, kot vsak projekt, tudi tega, ob dogovorjeni nadgradnji programske opreme vzeli zelo resno, saj se zavedamo, da se lahko na prvi pogled preprost projekt tudi zaplete. Ker verjamemo v naše zlato pravilo, ki pravi: Bodi vedno pripravljen!

Atlas WCS upravlja avtomatsko, nekaotično skladišče
Skladišče vinilnih oblog lahko kategoriziramo kot nekaotično (ali fiksno skladišče) – a z eno posebnostjo. Njihovi regali imajo namreč dvojno globino ali povedano drugače: kasete za material so razvrščene v dve strnjeni vrsti. Če moramo prevzeti material, ki je na kaseti v drugi vrsti, se mora najprej umakniti kaseto, ki je spredaj. Zato ima avtomatsko dvigalo možnost sprejeti dve kaseti naenkrat. Tovrstni sistem skladiščenja je rešitev, če je skladišče prostorsko omejeno po višini in dolžini. 

Čeprav je Atlas WCS, ki koordinira avtomatska dvigala za skladiščenje materiala, vse od implementacije leta 2010 deloval brezhibno, je ta zaradi “End of Life” potreboval nadgradnjo na sodobnejšo informacijsko/tehnološko opremo. Za zagotavljanje nadaljnjega nemotenega obratovanja, smo se s stranko dogovorili za nadgradnjo na našo novejšo verzijo rešitve. 

Pripravljeno nadgradnjo rešitve smo testirali že na daljavo in tako še pred zagonom odpravili večje nepravilnosti v delovanju. Samo nadgradnjo, t. i. go-live, pa smo opravili v živo na lokaciji. Zaradi omejenega časovnega okna, ki smo ga imeli na voljo, saj je čas zaustavitve proizvodnje omejen, je bilo usklajevanje z ostalimi ekipami tako učinkovitejše in hitrejše. 

Stranki smo dodali tudi VPN dostop, da je lahko morebitna potrebna podpora z naše strani hitra in učinkovita. 

Koristi nadgradnje programske opreme
Ob hitrem tehnološkem napredku so nadgradnje informacijskih sistemov oz. programske opreme nujne. Četudi te delujejo brezhibno – ali si mislimo, da delujejo brezhibno. Z nadgradnjo si zagotovite:

  • nemoteno/zanesljivo poslovanje tudi v prihodnje;
  • kompatibilnost z najnovejšimi tehnologijami;
  • večjo informacijsko varnost;
  • 24/7 podporo ob morebitnih intervencijah.
Posodobljena verzija Atlas WCS v IVC Group, Luksemburg
Nazaj