Tudi v logistiki vse več priložnosti za storitve z dodano vrednostjo

20. 09. 2019

Miselnost, da logistika prinaša samo strošek, se spreminja. Ponudniki logističnih storitev se zavedamo zahtevnosti trga in iščemo nove, inovativne modele, kako obdržati stranke in pridobiti nove. Storitve z dodano vrednostjo so način, s katerim izdelkom dodamo vrednost oz. uporabnost. Stranka pa ohrani fokus na osnovni dejavnosti. 

Spreminjajoče se potrebe potrošnikov od proizvajalcev in e-trgovcev zahtevajo vse več prilagodljivosti in kompleksnejših, dodatnih storitev. Če storitve izdelek še oplemenitijo, je sodelovanje s strankami uspešnejše. Storitev z dodano vrednostjo – VAS (ang. Value Added Services) izdelku poveča vrednost in doda uporabnost.

Atlas WMS omogoča širok nabor storitev z dodano vrednostjo
Sistem za upravljanje skladišč Atlas WMS poleg osnovnih funkcij spremljanja procesov logistike v skladiščni distribuciji ali proizvodnji, omogoča tudi širok spekter učinkovitih storitev z dodano vrednostjo. Od označevanja blaga, do pakiranja, razvoja učinkovite povratne logistike in drugih edinstvenih logističnih storitev.

Stranka lahko določene storitve izvaja sama ali izbere različne partnerje. Tako se lahko osredotoči na svoje ključne kompetence, si prihrani čas, delo in zniža stroške.

Kakšne storitve z dodano vrednostjo nudi Atlas WMS?
Nekatere od učinkovitih rešitev vključujejo:

  • navzkrižno pretovarjanje, razdruževanje, združevanje;
  • rezanje;
  • razpakiranje;
  • kompletiranje;
  • razporejanje, dodelavo;
  • pranje;
  • upravljanje s povratnimi zaboji.

Ne glede na to, kako zapletene so vaše zahteve, vam v Epilogu s strokovnim znanjem pomagamo pri prepoznavanju in premagovanju izzivov, edinstvenih za vašo panogo, ter pri izkoriščanju vaših tržnih priložnosti. V današnjem hitrem potrošniškem tempu lahko tudi navidezne malenkosti veliko štejejo.

Želite izvedeti več?
Pišite nam ali pokličite na tel. št. 01 583 80 00.

Tudi v logistiki vse več priložnosti za storitve z dodano vrednostjo
Nazaj