Atlas Global poenostavil vodenje toka materiala v priznanem slovenskem podjetju MDM

01. 06. 2014

Veseli smo, da smo vrsto svojih, večinoma tujih partnerjev nedavno okrepili z novim slovenskim podjetjem. Gre za mednarodno uveljavljenega ponudnika izdelkov in polizdelkov iz nerjavnega jekla ter aluminija s 35–letno tradicijo, družbo MDM iz Ljubljane. 

Z implementacijo sistema Atlas WMS smo v njihovih skladiščih več delnih rešitev nadomestili z eno samo in celostno.

Atlas WMS podpira tako ročno kot avtomatsko skladišče. Preko priklopa na njihov ERP sistem Navision smo ga s pomočjo modula Global vpeljali v vseh podružnicah, kar jim po novem omogoča, da vse hkrati obvladujejo z eno samo aplikacijo. V podružnici v Sinji Gorici smo logistično podprli tudi proizvodnjo in sicer pri dobavi repromateriala ter odvozu končnih izdelkov in ostankov iz proizvodnje.

Čeprav na videz rutinska, je bila dotična implementacija za nas posebej zanimiva. Prvič smo izvajali priklop na avtomatizirano skladišče nemškega proizvajalca žag in sistemov za avtomatsko skladiščenje dolgih materialov in kovin Kasto. Svojevrsten izziv pri hitrosti in ergonomiji aplikacije pa je predstavljalo tudi dejstvo, da v podjetju del procesa maloprodaje v skladišču poteka tudi direktno (funkcija nabiralca materiala v skladišču). Z optimizacijo vseh njihovih procesov so zelo zadovoljni in odkar skladišča upravljajo z eno samo aplikacijo, so, kot pravijo sami, ʼpost–itʼ listki zanje sedaj zgodovina.

Atlas Global poenostavil vodenje toka materiala v priznanem slovenskem podjetju MDM
Nazaj