Atlas WMS podpira Sapino ambicijo rasti

09. 12. 2016

Sapa Building System, del norveške skupine Sapa, je eden največjih dobaviteljev aluminijskih gradbenih sistemov v Evropi. Skupina ima podružnice v 20 državah po vsem svetu in je ena izmed vodilnih evropskih proizvajalcev aluminija, ki se uporablja v gradbeništvu.

Velik obseg poslovanja ponavadi prinese tudi velike izzive. Pred takšnimi so se znašli v Sapa Building Systems Ltd v britanskem Tewkesburyju, kjer so želeli čim bolj optimizirati delovanje njihovih skladišč in procesov. Če je na začetku pri naročniku še vladal kanček dvoma o našem sistemu in delovanju, je ta po njihovih besedah nemudoma izginil: "Pri izbiri dobavitelja vedno obstajajo pomisleki, kako se bomo z njim ujeli in vzpostavili dolgoročno partnerstvo. Kmalu smo bili pomirjeni, saj je Epilogova ekipa dokazala, da odlično pozna skladiščno poslovanje, ima proaktiven odnos do dela in zmožnost inovativnega reševanja problemov. Razumejo operativne zahteve in naročniku ponudijo še več od dogovorjenega. Skozi celoten proces so bili zelo potrpežljivi in iznajdljivi. In nenazadnje: hitro so se prilagodili Sapinemu načinu dela!"

Kako? Z uvedbo sistema Atlas WMS smo jim zagotovili kar nekaj dodatnih prihrankov časa in denarja: odslej imajo možnost sledenja zalogi, optimalno gibanje viličarjev, s konsolidacijo pa smo zmanjšali tudi število dvigov materiala in odstranili vsa opravila v papirni obliki.

Čeprav je Atlas WMS v osnovi sistem za upravljanje skladišča, smo njegovo delovanje za Sapa Building Systems Ltd razširili. Tako smo v celoti podprli njihovo proizvodno linijo za stiskanje materialov, vključno z dobavo in porabo materiala, ravnanjem z izdelki ter ostanki. Naš Atlas WMS pa odslej upravlja tudi dobavo materiala za sestavljanje kompletov materiala, potrebnega za sestavo končnega izdelka in prejem sestavljenih kompletov nazaj v skladišče.

Nabiranje oz. komisioniranje smo organizirali in uskladili glede na vrsto materiala, tip skladiščenja ter lokacijo, kamor je blago namenjeno. Proces nabiranja je lahko odvisen tudi od prednostnih nalog in ravni postavke naročila, datuma poslanega materiala, glede na pot, ki jo material ima ter ostalih meril, ki omogočajo bolj pregledno poslovanje in učinkovitejšo organizacijo dela.

Vozniki viličarjev imajo sedaj pregled nad zahtevanimi premiki, njihovem prednostnem vrstnem redu, kot ga določi nadzornik skladišča. Z optimizacijo gibanja Hubtex med vodoravnimi policami viličar organizira svoje gibanje v učinkovite kombinacije, kar posledično zmanjša velike spremembe gibanja, prehode in druge 'kradljivce' časa. 

Vertikalni regalni skladiščni sistem, ki deluje po principu 'blago k osebi' smo integrirali v Atlas WMS s pomočjo TCP/IP vmesnika in zunanjimi zasloni z dodatnimi informacijami, nujnimi za komisioniranje. Da bi zmanjšali število napačnih dobav, Atlas WMS v celoti upravlja odpremno območje in kontrolo paketov, dokler se ti ne naložijo na tovornjak. S spletno aplikacijo Atlas WMS Dashboard pa s pomočjo  vizualizacije ključnih kazalnikov, kot so skupne zaloge, promet idr., odslej zlahka sledijo dejanskemu stanju v skladišču.

Naša britanska misija je uspela; o tem priča odziv zadovoljnega naročnika, vodje operative v Sapi, Nigela Eleyja"Odkar smo implementirali Atlas WMS, so vidne izboljšave v natančnosti zalog, bistveno se je izboljšal tok materiala, pa tudi točnost zalog na posameznih lokacijah. Zdaj imamo vzpostavljen sistem, ki bo podpiral Sapino ambicijo rasti!"

Atlas WMS podpira Sapino ambicijo rasti
Nazaj