Brezskrbno skladiščenje beloruskega izvoznika

12. 05. 2015

Vodilni beloruski proizvajalec naravnih mlečnih izdelkov in sokov "Savushkin product" se je soočil z velikimi izzivi avtomatizacije paletnega skladiščenja in poenostavljene logistike več kot 200 različnih izdelkov, ki jih izvažajo v številne azijske in evropske države.  

Kot prejemnik laskavega naziva družbeno odgovorne blagovne znamke leta, so v Savushkin productu zavezani vrednotam naravnosti in visoke kakovosti vsakega izdelka. Delujejo v prehrambni industriji občutljivih izdelkov z izrazitimi specifikami. Da lahko kupci uživajo v najboljših mlečnih izdelkih, morajo za ohranjanje kakovosti izpolnjevati številne stroge pogoje od načina skladiščenja, ustrezne temperature in spremljanja rokov uporabe.

Maja 2015 je Epilog s svojo programsko rešitvijo za upravljanje skladišč Atlas WMS – Warehouse Management System Savushkin productu pomagal pri uspešnem zagonu avtomatskega paletnega skladišča. Zaradi raznovrstnosti izdelkov in njihovih distribucijskih poti, je bilo potrebno uskladiti brezhibno logistiko 6.720 paletnih lokacij in zagotoviti podporo vsem zahtevanim procesom ter posebnostim, ki so značilne za prehrambeno industrijo. Poleg avtomatizacije procesov uskladiščenja in avtomatskega komisioniranja smo optimirali tudi proces ročnega komisioniranja manjših delovnih nalogov ter zagotovili boljšo kontrolo nakladanja in odpreme izdelkov.

Ker več kot 200 izdelkov pod šestimi lastnimi blagovnimi znamkami izvažajo vse od Rusije do Kazahstana, Armenije, Azerbajdžana, Ukrajine in Moldavije, so se soočali z izzivi, kako poenostaviti procese in izboljšati identifikacijo palet, zalog in lokacij. Ob tem pa zagotoviti prijazno uporabniško izkušnjo, ki je bila osnovana na uspešni integraciji Epilogovega Atlas WMS sistema z eksternimi sistemi strankinega ERP – Enterprise Resource Planning System in PLC – Programmable logic controller sistemi podjetij, ki so pristojna za krmiljenje posameznih naprav.

Da gre za odlično rešitev so potrdili tudi delavci, za katere smo pripravili grafični vmesnik v ruskem jeziku – kar v cirilici – in ga prilagodili tako, da lahko uporabnik sistem uporablja predvsem s pomočjo skeniranja.

Brezskrbno skladiščenje beloruskega izvoznika
Nazaj