Danfoss Trata bogatejša za avtomatizirano visokoregalno skladišče

30. 05. 2019

Premišljena in s cilji družbe usklajena digitalna preobrazba Danfoss Trate podjetju že prinaša pozitivne rezultate. Ena izmed zadnjih pridobitev družbe je avtomatizirano visokoregalno skladišče, s katerim so bistveno izboljšali zmogljivost in pregled nad skladiščem.

Danfoss Trata je del danske multinacionalke Danfoss in hkrati njen kompetenčni center. V podjetju razvijajo ter nadgrajujejo kompetence za razvoj in izdelavo komponent daljinskega ogrevanja, HVAC, balansirnih ventilov in prenosnikov toplote. Vse aktivnosti, vključno z oskrbovalno verigo, izvajajo skladno z njihovo vizijo: ustvarjati inženirstvo prihodnosti. Z digitalno preobrazbo so začeli že leta 2016, v zadnjem letu pa so se lotili digitalizacije proizvodnje in oskrbe.

Za Danfoss Trato smo razvili popolnoma nov algoritem
Skladno s strategijo in cilji digitalizacije, so v Danfoss Trati želeli avtomatizirati ročno skladišče, t. i. supermarket, namenjen za oskrbo proizvodnje. Zanje smo razvili algoritem za delo z avtomatskim regalnim dvigalom s štirimi mizami. Z vzpostavitvijo t. i. mini-load visokoregalnega avtomatskega skladišča so v družbi bistveno izboljšali hitrost dela, točnost izvajanja procesov in zalog. Poleg tega se je povečala zmogljivost oz. kapaciteta skladišča, zaradi novega informacijskega sistema pa je skladišče tudi bolj pregledno.

Atlas WMS prevzema celotno interno logistiko
V duhu Danfossove strategije že snujemo nadaljnje skupne korake. Atlas WMS naj bi prevzel vodenje celotne interne logistike v proizvodnji – od prevzema od dobaviteljev, vodenja ročnih skladišč, oskrbe proizvodnje do proizvodne celice, prevzema končnih izdelkov in odpreme. Tako bodo v Danfoss Trati še izboljšali nadzor nad zalogami, optimizirali skladiščne prostore in poenostavili inventuro.

Danfoss Trata bogatejša za avtomatizirano visokoregalno skladišče
Nazaj