Mlekarna Celeia odslej z novo rešitvijo prostega komisioniranja

05. 12. 2017

Za nami je še en uspešno zaključen projekt – tokrat v domači prehrambeni industriji. Mlekarno Celeia smo opremili z Atlas WMS in zanje razvili rešitev prostega komisioniranja, pisano na kožo podjetjem s hitrim tempom dela.

Mlekarna Celeia se od leta 1962 intenzivno ukvarja z odkupom, zbiranjem ter predelavo konzumnega mleka, proizvodnjo raznih fermentiranih izdelkov, poltrdih sirov, masla, sirotkinega koncentrata idr. Njihove izdelke, ki jih prodajajo pod blagovno znamko Zelene Doline, najdemo na policah velikih trgovcev, prav tako pa z njimi oskrbujejo šole, vrtce, domove za ostarele in druge organizacije. Ker je kakovost tudi njihova temeljna vrednota, smo zlahka našli skupen jezik in njihovi skladišči v Arji vasi in Izoli opremili z Atlasom WMS, ki odslej učinkovito podpira njihove procese.

Z Atlas WMS do boljšega pregleda 
V Mlekarni Celeia so se odločili za vzpostavitev informacijskega sistema, saj so podjetja v prehrambeni industriji izpostavljena vedno ostrejšim zahtevam velikih trgovcev po doslednem izpolnjevanju zahtevanih rokov trajanja, vodenju zalog po šaržah ter točnem nadzoru nad celotno proizvodno verigo. Z uporabo Atlas WMS so v skladišču vzpostavili večji red, sistem izdaje blaga strankam je postal bolj pregleden, dosegli so 100-odstotno sledljivost, ročno prepisovanje vknjižb pa so nadomestili ročni terminali in zaposlenim tako olajšali ter skrajšali sicer časovno zamudno delo.

Prosto komisioniranje za hiter obrat
Zanje smo razvili še sistem prostega komisioniranja, ki je pisan na kožo prav podjetjem s hitrim tempom dela. Rešitev je še posebej primerna v skladiščih z malo prostora in s hitrim pretokom, kjer vzdrževanje natančnega redu zahteva veliko napora, standardno avtomatsko disponiranje pogosto ni mogoče, ker izbrane zaloge niso lahko dosegljive, saj so na primer založene z drugimi paletami. S prostim komisioniranjem pa lahko na licu mesta znotraj omejitev, kot je denimo rok trajanja izdelka, sami izberejo najprimernejšo zalogo, jo skomisionirajo in knjižijo v Atlas WMS.

Nemoteno delo brez prestanka
Pri implementaciji sistema Atlas WMS smo se učinkovito spopadli z načinom dela, značilnim za to dejavnost – kratkimi roki trajanja izdelkov, prostorsko omejenimi skladišči, predvsem pa s hitrim delom, saj njihove proizvodnje linije skoraj brez prestanka obratujejo 24 ur na dan, sedem dni v tednu.

Mlekarna Celeia odslej z novo rešitvijo prostega komisioniranja
Nazaj