Richard Köstner AG z Atlas Global povezal vsa skladišča v integriran sistem

07. 02. 2015

Konec januarja smo uspešno zagnali centralno skladišče v nemškem podjetju Richard Köstner AG, enemu večjih trgovcev s tehnično opremo na severu Bavarske, ustanovljenem že leta 1934.

Naša programska oprema Atlas WMS bo podjetju Richard Köstner AG omogočila lažji nadzor in vodenje skladišč. Maja lani smo uspešno zagnali njihovo avtomatsko skladišče v Bambergu, konec letošnjega januarja pa prvo od štirih ročnih skladišč na različnih lokacijah povezali v integriran sistem z Atlas Global. Slednji je modul programske opreme Atlas WMS, ki podjetju Richard Köstner AG odslej na enem mestu nudi centralno upravljanje več dislociranih skladišč — le z eno aplikacijo in z enega samega centralnega strežnika. Sistem podjetju zagotavlja enostavno upravljanje in vpogled v stanje zalog, naročila ter ostale pomembne informacije — za vsa skladišča skupaj in za vsakega posebej. Tako so vse ključne informacije zbrane takoj in na enem mestu, kar vodi v učinkovitejše in bolj pregledno poslovanje. S pomočjo vpeljanega sistema so v podjetju povsem enostavno izvedli inventuro celotne zaloge, ki obsega okoli 30.000 artiklov.

Poseben izziv je predstavljala želja stranke po bolj preglednem in enostavnem nakupovalnem procesu. Zato smo sistem Atlas nadgradili z novim procesom, ki poleg ustaljenih skladiščnih procesov (prevzem, uskladiščenje, komisioniranje, pakiranje itd.) v podjetju Richard Köstner AG skrbi za zaloge v trgovini in podpira proces nabiranja med samim nakupovanjem. Kupec enostavno zlaga blago v košaro, ki je opremljena s posebno črtno kodo. Izbrani artikli v košari so 100–odstotno sledljivi, na blagajni pa prodajalec z enostavnim skeniranjem črtne kode poveže podatke o nabranem blagu z ERP sistemom. Slednji združi podatke o materialu in količini ter izdela končni račun. Nakup je tako s sistemom Atlas WMS še hitrejši, bolj enostaven in pregleden. 

Po vpeljavi Atlas WMS v centralnem skladišču Richard Köstner AG in v prvi izmed dislociranih skladiščnih enot, bomo v prihodnjih mesecih z našimi programskimi rešitvami opremili še ostale podružnice.
 

Richard Köstner AG z Atlas Global povezal vsa skladišča v integriran sistem
Nazaj