Atlas WMS Gen5 s pečatom "System WMS Validated 2023"

27. 11. 2023

Najnovejša različica rešitve Atlas WMS Gen5 je bila s strani priznanega inštituta za materialne tokove in logistiko Fraunhofer IML uspešno validirana. Validacija je potrditev kakovosti, varnosti in zanesljivosti sistema za upravljanje skladišč.

Zanesljiv sistem za upravljanje skladišč (WMS), ki s svojimi funkcionalnostmi ustreza potrebam uporabnika, je ključen za učinkovito logistiko in upravljanje zalog. Vendar se kakovost in zanesljivost teh sistemov številnih ponudnikov rešitev zelo razlikujejo. Za lažjo primerjavo in odločitev, katera rešitev najbolj ustreza vašim potrebam, vam je lahko v pomoč baza validiranih WMS sistemov, ki jih preverja neodvisen Fraunhoferjev inštitut za materialne tokove in logistiko (IML). 

Eden najzahtevnejših "preizkusov" v industriji
Postopek validacije Fraunhofer IML je celovit. Vprašalnik, ki obsega okoli 3.000 vprašanj oz. kriterijev in velja za enega najobsežnejših v industriji, zajema različne funkcionalnosti rešitve WMS – od osnovnih skladiščnih funkcij do upravljanja zalog, transporta, komisioniranja, pakiranje, odpreme itd. Vprašalnik se letno posodablja ter s tem sledi novostim, trendom ter standardom v industriji. 

Letno validirajo okoli 100 sistemov
Tudi podatke, ki jih ponudniki IT rešitev posredujejo, vsako leto natančno pregleda in preveri  neodvisni strokovnjak za notranjo logistiko. Tako Fraunhofer IML zagotavlja, da platforma warehouse-logistics.com vključuje aktualne in točne informacije. Inštitut na ta način letno validira približno 100 informacijskih sistemov za podporo logistiki.   

"Validacija pri Fraunhofer inštitut IML je kompleksen proces. Od nas zahteva, da imamo rešitev, ki je ustrezna na vseh ravneh – od tehnologije do funkcionalnosti in ergonomije same programske opreme. Strankam lahko tovrstno neodvisno preverjanje bistveno olajša začetni proces iskanja ustreznega ponudnika rešitve WMS," o postopku pravi vodja prodaje Andrej Malešič.  

Visoki standardi in preverjena zanesljivost
Rešitve WMS, ki so vključene v bazo, potrjeno izpolnjujejo visoke standarde funkcionalnosti in zanesljivosti programske opreme. Podatki, zbrani na enem mestu, uporabniku olajšajo primerjalno analizo med različnimi rešitvami in izbiro najprimernejšega WMS-ja za njihove potrebe. Na portalu najdete tudi številne tržne študije, ki vam lahko olajšajo odločitev. 

Atlas WMS v bazi že od leta 2013
V tej bazi validiranih sistemov WMS že od leta 2013 najdete tudi rešitev Atlas WMS. Letos pa smo uspešno validirali tudi najnovejšo verzijo Atlas WMS Gen5. S pečatom "System WMS Validated 2023" tako ponovno potrjujemo našo odgovornost do strank ter zavezanost kakovosti, varnosti in zanesljivosti programskih rešitev Atlas. "Ta potrditev je za nas pomembna tudi z vidika primerjave produkta Atlas WMS s konkurenčnimi rešitvami. Presoja nam da celovito povratno informacijo o funkcionalnosti našega produkta. To nato naprej obravnavamo  z našo razvojno ekipo in vključimo v nadaljnji razvoj produkta. Prejeti certifikat je obenem potrditev dobrega dela razvojne ekipe Atlas WMS," je po letošnji presoji dejal Matej Stipič, vodja oddelka Atlas. 
 

Atlas WMS Gen5 s pečatom "System WMS Validated 2023"
Nazaj