Uspešno digitalizirali mehiški Aceros Levinson

01. 08. 2017

Epilog je s svojimi rešitvami prvič poletel čez lužo: v Aceros Levinson, ki je najmočnejši distributer specialnih jekel, kovin in tehnične plastike v Mehiki. V podjetju, ki deluje že več kot 30 let in zaposluje preko 200 ljudi, smo marca 2017 uspešno namestili sistem Atlas WMS.

V podjetju so iskali sistem, ki bi jim omogočal vpogled v stanje zalog v realnem času. Z Atlas WMS imajo odslej v skladišču popoln in točen pregled, koliko posameznih kosov materiala imajo na zalogi, kakšnih dimenzij je in kje se nahaja. Do začetka leta 2018 bodo s sistemom opremili vseh osem skladišč, ki jih imajo po državi.

Bolj urejeni za lažjo prodajo
Namestitev sistema ima še dodaten pozitiven stranski učinek: njihova skladišča bodo precej bolj urejena. Ostanki od žaganja so jim doslej predstavljali velik izziv, saj so ti včasih premajhni, da bi jih hranili v skladiščih, drugič pa preveliki, da bi jih zavrgli. Atlas WMS pa jim omogoča, da so vsi natančno popisani in označeni, zaradi česar lahko posamezne kose veliko lažje prodajajo.
V Aceros Levinsonu so se še posebej zanimali za podporo storitvam, ki jih je potrebno opraviti na materialu za naftno in plinsko industrijo. Glede na njihove potrebe smo razvili poseben modul za storitve z visoko dodano vrednostjo, t. i. VAS (ang. value added services), ki bo omogočal vnašanje potrebnih dodatnih storitev na nalogih in spremljanje zaloge ter stanja materiala.

Mobilna aplikacija za informacijo o dostavi v realnem času
Pri komisioniranju materiala za odpremo po novem stehtajo in zabeležijo težo materiala, sistem pa jo sporoči ERP sistemu. Tako bodo preprečili, da bi, zaradi razlike v teži kosov, kupcem zaračunavali premalo ali preveč materiala. Še nečesa so se razveselili: v Epilogu smo jim razvili mobilno aplikacijo AtlasDroid za pametne telefone z operacijskim sistemom Android in s tem omogočili informacijo o potrditvi dostave materiala kupcu v realnem času. 

Nič več papirnih nalogov
Do vpeljave Atlas WMS v skladišče so žagarji uporabljali le papirnate naloge. Ker je bilo ob žagah premalo prostora za postavitev računalnikov, smo poiskali drugo rešitev – masko za knjiženje smo predelali, da se lahko uporablja na tabličnih računalnikih, zraven pa dodali ročne skenerje za branje črtnih kod. Žagarji so se končno rešili papirnatih nalogov. Z novim sistemom imajo več informacij, potrebnih za njihovo delo, vodja skladišča pa ima v vsakem trenutku veliko bolj pregledno sliko nad tem, koliko nalogov je že narejenih in koliko jih še čaka v vrsti. Podjetje se je uspešno digitaliziralo.

Svetla prihodnost z Atlas WMS
V Aceros Levinsonu so nad novim sistemom navdušeni: "V štirimesečnem sodelovanju z Epilogom se je nadzor naših zalog precej izboljšal. Zdaj ne le, da lahko točno vidimo, koliko kilogramov imamo na zalogi, temveč tudi, kaj to pomeni po številu kosov in dimenzijah. V preteklosti so morali naši skladiščniki zelo dobro razumeti naše procese in vedeti, kje je kakšen izdelek, da so ga lahko našli. S sistemom Atlas WMS pa imamo na voljo podatek o točni lokaciji vsakega kosa, ki je na zalogi, kar bistveno skrajša čas, da najdemo kateri koli izdelek."

Da je prihodnost s sistemom Atlas WMS zanje svetla, je še dodal izvršni direktor podjetja David Levinson, saj jim je ta pomagal avtomatizirati procese, izboljšati oz. skrajšati čas proizvodnje in dobave do kupcev ter izboljšati skladiščno logistiko.

Njihovo zadovoljstvo je plod uspešnega sodelovanja tudi pri implementaciji rešitev, ko smo med drugim premagovali sedemurno časovno, pa tudi medcelinske razlike. Njihove zaposlene smo izobraževali z delavnicami, dexc testiranji in šolanji ter bili v stalnem kontaktu preko video klicev.

Dodatna poslovna analitika
Kaj bo naslednji korak? V Aceros Levinsonu so že izrazili željo po dodatni poslovni analitiki oz. prenosu podatkov iz Atlas WMS baze v Google Data Studio, kjer bi jih lahko uporabili za dodatne analize. V Epilogu pa bomo nadaljevali tudi z razvojem mobilne aplikacije AtlasDroid za mobilne telefone.

Uspešno digitalizirali mehiški Aceros Levinson
Nazaj