Kako zamenjati WMS brez zaustavitve proizvodnje?

11. 03. 2024

Menjava programske opreme za vodenje skladišča (WMS), brez zaustavitve proizvodnje, je vedno izziv, kot npr. sestaviti sestavljenko s 5000 puzzli. S pravim pristopom je tudi to mogoče.

Po številnih uspešnih zamenjavah ali nadgradnjah rešitve Atlas WMS za naše stranke, kot so npr. Pivovarna Union, Ljubljanske mlekarne, IVC Group, Jacquet Metal, … se lahko pohvalimo, da smo na tem področju odlični. Izkušnje, strokovno znanje in natančno izdelan proces, je formula za uspeh. 

Delimo podrobnejši vpogled, kako nam to uspeva.

  1. Temeljita priprava
    Pred zamenjavo programske opreme damo prednost temeljitemu načrtovanju, timskemu delu in obvladovanju tveganj. Pripravimo celovit izvedbeni projektni načrt t.i. "rollout plan", v katerem so navedeni časovni razporedi, postopki prehoda iz ene faze v drugo, kot tudi ukrepi za nepredvidene situacije.
     
  2.  Testiranje na simulatorju 
    Novo programsko opremo najprej preizkusimo na testnih sistemih s simulatorji. Tako lahko simuliramo njeno delovanje v nadzorovanem okolju. S testiranjem zagotovimo nemoteno delovanje, ko gre zares, saj nam pomaga ugotoviti morebitne težave že pred implementacijo pri stranki. Tovrstne simulacije lahko izkoristimo tudi za zgodnje šolanje uporabnikov. 
     
  3. Postopno izvajanje 
    Po testiranju na simulatorjih, je programska oprema pripravljena na zagon pri stranki. No, skoraj. S stranko se dogovorimo, kdaj lahko programsko opremo testiramo še v realnem okolju. To je običajno med vikendi ali prazniki, ko proizvodnja stoji ali poteka v manjšem obsegu. Po vsakem testiranju v živo, sistem vrnemo na staro programsko opremo in zagotavljamo onsite podporo, dokler nismo povsem prepričani, da vse deluje, kot mora. 
     
  4.  Kompetentna ekipa
    Za zagon (go-live) programske opreme vedno zagotovimo kompetentno ekipo na terenu in/ali na daljavo, ki vse morebitne nepredvidene situacije hitro reši. 
     
  5. Redno svetovanje in podpora
    Po implementaciji zagotavljamo stalno tehnično podporo, s katero v najkrajšem možnem času odpravimo vse morebitne težave. 

Ker nam je mar za vaš Atlas, za vaš uspeh. 
 

Kako zamenjati WMS brez zaustavitve proizvodnje?
Nazaj